Vervanging lift station Weesp duurt langer dan gepland; vervanging van tweede lift start 9 september

WEESP – De vervanging van de lift bij spoor 1-2 op station Weesp duurt langer dan vooraf gepland. Dat heeft ProRail laten weten in een nieuwsbericht op hun website.

Op 10 juni 2024 is een begin gemaakt met het vervangen van de lift. Sinds die dag is de lift buiten gebruik. Onder meer de liftschacht wordt deels van glas. Volgens planning zou de lift op maandag 9 september weer in gebruik worden genomen, maar dit loopt onverwacht enkele dagen uit tot vrijdag 13 september. Op 9 september wordt er wel volgens planning gestart met het vervangen van de lift op spoor 5-6. Dat betekent dat station Weesp in die week even volledig ontoegankelijk is voor reizigers in een rolstoel.

Reizigers die afhankelijk zijn van de liften kunnen telefonisch via NS, op kosten van ProRail, een taxi boeken die ze naar het eerstvolgende toegankelijke station brengt. De vervanging van de lift op spoor 5-6 duurt tot midden december.

Foto: Station Weesp – Google Maps

Deze website is mede mogelijk gemaakt door 

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Project Icarus is een educatieve dagbesteding in de IT voor jongvolwassenen met een beperking. In een ongedwongen en levendige sfeer kan je hier leren, werken en plezier maken. Als groep werken we aan het maken, wijzigen en onderhouden van websites voor betalende klanten.