Eerst controleren, dan pas aanmelden

De afgelopen tijd zien wij weer een toename in het aantal dubbele meldingen, dat wil zeggen: meldingen die worden gedaan terwijl deze al in onze lijst met actuele storingen staan. Daar hebben wij nu wat op gevonden in de hoop dit aantal te verminderen.

We hebben al diverse zaken geprobeerd: we hebben dit bijvoorbeeld aangekaart op social media en we hebben een tijd een pop up gehad die eerst verzocht de lijst te controleren. Helaas blijkt tot op heden dat dit niet het gewenste effect heeft. Dat heeft als gevolg dat we nu iets strakkere maatregelen zullen nemen.

Het aanmeldformulier zoals deze op de pagina “Storing aanmelden” stond is verborgen. Als gebruiker moet u vanaf nu eerst aanvinken dat het echt gaat om een nieuwe storing. Wellicht merkt u dat het vakje niet direct is aan te klikken. Dat komt omdat wij een extra functie hebben ingebouwd. Pas wanneer u de pagina “Actuele storingen” heeft bezocht, en dus heeft gecontroleerd of uw melding daar toevallig al in staat, kunt u het vakje op de pagina “Storing aanmelden” aanklikken. Daarna verschijnt het aanmeldformulier en kunt u de melding doen zoals u gewend bent (foto onder). U zult onder het vakje een melding zien dat u eerst de pagina “Actuele storingen” bezocht moet hebben voordat u verder kan gaan (foto boven). Elke keer wanneer u de browser afsluit of voor een bepaalde tijd inactief bent zult u opnieuw de pagina “Actuele storingen” moeten bezoeken voor u een melding kan doen.

We beseffen dat dit voor u een impactvolle aanpassing zal zijn, maar wij zien geen andere optie meer om het aantal dubbele meldingen te verminderen.

Deze website is mede mogelijk gemaakt door