Liften op station Almere Poort pas in november gerepareerd; leveringsproblemen van materialen

ALMERE – De liften op station Almere Poort zullen pas in november 2024 gerepareerd worden. Dat meldt Omroep Flevoland.

De liften zijn al defect sinds de zomer van 2023. Dit komt door een constructiefout bij de bouw in 2012 waardoor er regenwater in de liftschachten loopt en de bedieningsapparatuur niet meer werkt. Oorspronkelijk zou de reparatie van de liften in de zomer van dit jaar plaatsvinden, maar dit is nu uitgesteld tot november.

Een woordvoerder van ProRail stelt dat dit het gevolg is van leveringsproblemen van materialen, zo valt te lezen in het artikel van Omroep Flevoland. Daarnaast werkt de gemeente aan een plan om de lijngoten voor het afvoeren van het regenwater te verbreden. Dit valt samen met herbestrating van het plein rond het station. Het probleem zou hierdoor (deels) opgelost moeten worden. ProRail maakt een plan om de apparatuur hoger te plaatsen dan nu het geval is.

Reizigers die afhankelijk zijn van de liften kunnen via NS een taxi boeken. De taxi brengt de reizigers dan naar een ander toegankelijk station. De kosten voor de taxi worden door NS vergoed. Dit geldt niet als de reizigers zelf besluiten een taxi te bestellen.

Foto: Wikimedia Commons

Deze website is mede mogelijk gemaakt door 

Deze website is mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Project Icarus is een educatieve dagbesteding in de IT voor jongvolwassenen met een beperking. In een ongedwongen en levendige sfeer kan je hier leren, werken en plezier maken. Als groep werken we aan het maken, wijzigen en onderhouden van websites voor betalende klanten.